Във Венеция раздават водни пистолети заради чайките.  Служители на хотели

...
Във Венеция раздават водни пистолети заради чайките.  Служители на хотели
Коментари Харесай

Във Венеция раздават водни пистолети заради чайките

Във Венеция раздават водни револвери поради чайките.  Служители на хотели във Венеция раздават на туристите водни револвери, с цел да отблъскват нападателните чайки.

Градската популация от 1 000 птици става все по-смела и краде храна от ръцете на нищо неподозиращите гости, до момента в който вечерят на терасите на хотелите си.

Веднъж „ чайка излетя с цяла пържола, тъкмо когато сервитьорът подвигна капака от чинията, на която я сервираше “, споделя за The Times Енрико Мазоко, шеф на хотел Monaco & Grand Canal.

  • Учени потвърдиха, че Мачу Пикчу има друго име

Водни револвери към този момент са сложени на масите за вечеря, като гостите се предизвикват да държат упоритите птици далеко. Закуските се сервират под салфетки, като туристите са съветвани да ги вадят изпод, а не да разкриват ястието.

Хотел Gritti Palace на Гранд Канал също вкарва сходна мярка, раздавайки оранжеви водни револвери. Чайките не харесват цвета, съгласно мениджъра Паоло Лоренцони, като единствено появяването на револверите е задоволителна, с цел да ги обезкуражи.

„ Можем да въведем система за шерване на соколи сред хотелите с един соколар, който да покрие разнообразни тераси “, споделя Клаудио Скарпа, президент на асоциацията на хотелиерите във Венеция.

През последните години чайките изпревариха гълъбите като съществена птича популация в града.

 

Източник: Profit.bg

 

 

 

Във Венеция раздават водни револвери поради чайките

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР